
Fizik Tedavi Hizmetlerimiz
Manuel Terapi

Tıbbın en eski ve klâsik uygulamalarından biri olan manuel terapi, binlerce yıldır uygulanan ve pek çok insanın ÅŸifa bulduÄŸu bir tedavi yöntemidir. Manuel terapide uygulayıcılar, kas spazmı, kas gerginliÄŸi ve eklem disfonksiyonunun neden olduÄŸu aÄŸrıları azaltmak için bölgedeki eklemleri manipüle etmek ve kas dokusunda baskı yapmak için yalnızca ellerini kullanırlar. Manuel terapi, bazı kas-iskelet yapısında yeterli hareket kabiliyeti ve hareket alanı olmayan eklem rahatsızlıkları olan kiÅŸilerin tedavisinde yardımcı olabilir. Bu rahatsızlıklar kiÅŸide aÄŸrı ve iÅŸlev, duruÅŸ ve hareket deÄŸiÅŸikliÄŸine neden olabilir. Manuel fizik tedavi, hastanın acı çekmeden daha doÄŸal hareket etmesini saÄŸlamak için eklemlerin hareketliliÄŸi kuvvetlendirmek ve kas gerginliÄŸini azaltmak için kullanılır. Manuel terapi; sakroiliyak eklem disfonksiyonu, kronik bel aÄŸrısı, yumuÅŸak doku yaralanmalarından kaynaklanan akut sırt aÄŸrısı, sırt kası gerginliÄŸi gibi eklem sorunları ve baÄŸ çekilmelerinin tedavisinde kiÅŸilere rahatlama saÄŸlayabilir. Manuel terapinin ardından kronik bel ve sırt aÄŸrısı olan hastaların tedavisinde etkili olduÄŸu görülmektedir. Manuel fizik tedavi teknikleri çeÅŸitli uygulamaları içerir:
• Masaj da dahil olmak üzere yumuÅŸak doku ve kaslara basınç uygulanır. Uygulanan bu basınç kasları rahatlatır, dolaşımı artırır, hasarlı dokuyu parçalamaya yardımcı olur ve yumuÅŸak dokulardaki aÄŸrıyı azaltır.
• Farklı hızlarda hareketler içeren mobilizasyon / manipülasyon yöntemi kemik ve eklemleri bükmek, çekmek veya kuvveti itmek ve germek için kullanılır.
• Karyoprakti, mulignan gibi bir çok tekniÄŸin benimsendiÄŸi karma bir tedavi uygulanır.
Fıtık Tedavisi

Bel fıtığı, bel omurgasını oluÅŸturan 5 adet omurun arasındaki disklerin, çeÅŸitli nedenlere baÄŸlı olarak yıpranması, yırtılması veya yerinden kayması nedeniyle omuriliÄŸe ve omurilikten ayrılan sinirlere baskı yapması sonucu ortaya çıkar. Boyun fıtığı, boyun omurlarındaki amortisör görevi gören disklerin, çeÅŸitli nedenlere baÄŸlı olarak yıpranması, yırtılması veya yerinden kayması nedeniyle, omuriliÄŸe ve omurilikten ayrılan sinirlere baskı yapmasıdır.
Ä°nsan omurgası 33 omurdan oluÅŸan dinamik bir yapıdır. Boyun ve bel bölgesi omurganın en hareketli bölgeleridir. Omurgayı oluÅŸturan kemik yapılar olan omurlar arasında bulunan ve aralarındaki baÄŸlantıyı saÄŸlar. Diskler ise baskı ve yüklenmeler için amortisör görevi görür.
Fiziksel egzersizler fıtık tedavisinin ayrılmaz bir parçası olarak tedavinin erken döneminde baÅŸlamalıdır.
Tedavinin baÅŸlangıç aÅŸamasında hastaya, günlük aktivitelerini nasıl düzenleyeceÄŸiyle ilgili bilgi verilir. AÄŸrıların artmasına yol açmayacak biçimde esneme, germe ve postür egzersizlerini içeren bir program baÅŸlatılır.
Tedavi sürecinin ilerleyen dönemlerinde ve aÄŸrının da azalmasıyla birlikte, dayanıklılığı ve kuvveti artırıcı egzersizlere geçilebilir. Hastanın günlük hayatına ve çalışma hayatına mümkün olan en kısa sürede dönmesi hedeflenerek ve hastanın klinik bulguları takip edilerek egzersizlerin yoÄŸunluÄŸu programlanmalıdır.
Sıcak-soÄŸuk uygulamaları, elektrik akımları uygulanan fizik tedavi ve rehabilitasyon yöntemlerindendir.
Kronik Ağrı

Kronik aÄŸrı tek bir hastalık deÄŸildir. Bu yüzden tedavisi de ilgili branÅŸlara ait uzmanların ortaklaÅŸa çalışması ile yapılmaktadır.
Spor Sakatlanmaları

Spor esnasında vücudun tamamının veya bir bölümünün normalden fazla bir kuvvetle karşılaÅŸması sonucu dayanıklılık sınırları aşılabilir. Bu durum spor yaralanmaları denen sakatlıklara neden olur. Spor yaralanmaları sadece profesyonel sporcularda deÄŸil, saÄŸlıklı kalmak için spor yapan kiÅŸilerde, sahne sanatçılarında ve diÄŸer bazı meslek gruplarında da görülmektedir.
Sporda Rehabilitasyon
Sporcu rehabilitasyonu, fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında özelleÅŸmiÅŸ bir alt birim olup sporcularda meydana gelen kas ve iskelet sistemindeki bir çok problemin rehabilitasyonunda, alanında uzman fizyoterapistler tarafından uygulanır.
Sporcu rehabilitasyonunda amaç; sporcunun mevcut problemini çözmek, spora dönüÅŸünü en iyi ÅŸekilde saÄŸlamak ve yeniden problemin tekrarlanmasını önlemek amacıyla; spora özgü olası sakatlanma ihtimallerini önceden çok iyi ÅŸekilde analiz edip bu risklere göre özgün bir antrenman programı ve egzersiz düzenlemesi yapmaktır.
Sporda Koruyucu ve Sakatlanmayı Önleyici Etkenler
Yeterli Isınma ve soğuma:
•Performansın normal düzeyde ortaya konabilmesi için gerekli olan ısınma aynı zamanda kas, tendon, baÄŸ ve diÄŸer yumuÅŸak doku yaralanmalarını da önlemektedir.
•SoÄŸuma, yorulmadan sonra en iyi toparlanmayı saÄŸlamak için hazırlanmış egzersizleri içerir. SoÄŸuma egzersizleriyle kastaki yorgunluk metabolitleri uzaklaÅŸtırılır, toparlanma süresi kısalır.
Koruyucu Antrenmanlar:
•Denge antrenmanları •Spora özgü antrenmanlar. •Kas kuvvet ve dayanıklılığını geliÅŸtirici antrenmanlar •HareketliliÄŸi ve esnekliÄŸi geliÅŸtirici antrenmanlar
Ä°nme Rehabilitasyonu

Ä°nme, beyin damarlarında tıkanıklık (pıhtı atması veya zamanla yavaÅŸ yavaÅŸ damar çapının daralması) ya da kanama sonucu, beynin bir bölgesinin kanlanmasının bozulmasına baÄŸlı olarak beyin dokusunda meydana gelen travmatik olmayan hasarlanmadır.
Felç, duyu kaybıyla birlikte görülebilen, kas iÅŸlevinde bir kayıp içeren bir durumdur ve aynı zamanda duyu kaybı olarak da adlandırılır. Bu terim, sinirlerin etkisiz hale getirilmesi anlamına gelen Yunanca kelimeden türemiÅŸtir. Bunun nedeni, sinir sisteminde genellikle motor fonksiyon kaybı ya da duyusal bilgi kaybı olmasıdır.
Felce yol açan iki ana sebep bulunmaktadır. Felç, beyinde ya da omurilikte oluÅŸan hasarlar nedeni ile ortaya çıkar. Ä°leri yaÅŸlarda daha sık karşılaşılan felç, vücudun tamamında deÄŸil sadece belli bir kısmında görülür. Felçte his ve hareket kaybı genellikle tek taraflı olup vücudun sadece saÄŸ ya da sol tarafında görülür.
Ä°nme rehabilitasyonu programının içinde, eklem hareket açıklığı egzersizleri, germe egzersizleri, kas kuvvetlendirme egzersizleri, denge ve yürüme eÄŸitimleri, nörofasilitasyon teknikleri gibi konvansiyel tedavilere yer verilmektedir. Hastalarımızı hem evlerinde ziyaret edebilir hem de kliniÄŸimizde misafir edebiliriz.
Ampute ve Protez Rehabilitasyonu

Ortez ve protez kullanımları konusunda danışanlarımıza gerekli rehabilitasyon programını hazırlayıp, ortez ve protezlerine uyum sağlama, hayatlarına adapte etme konusunda farklı teknik ve tedavilerle yardımcı olacağız.
Facial Paralizi (Yüz Felci)

Yüz felci yüzün bir tarafındaki kasların zayıflığı ile giden bir hastalıktır. Enfeksiyonlar, kafa travması, beyin damar tıkanıklığı, baÅŸ-boyun tümörleri, yüz sinirinde zedelenme gibi farklı nedenlerle ortaya çıkabilir. Bununla birlikte vakaların çoÄŸunda sebep bulunamamakta ve bu grup “Bell Palsi” olarak isimlendirilmektedir. Ä°yi haber bu grupta iyileÅŸme oranları oldukça yüksektir. Hekiminizin önerdiÄŸi ilaç tedavisi dışında, tedavi edici düzeyde elektriksel uyarımlarla kas kuvvetlendirmeleri gibi fizik tedavi uygulamaları iyileÅŸmeye olumlu katkıda bulunmaktadır.
Kadın ve Hamile Sağlığı

Kadınların vücudunda regl aÄŸrısından doÄŸumlara, menopoza, romatizmal hastalıklara kadar genelde karşılaÅŸtıkları rahatsızlık, aÄŸrı veya buna baÄŸlı saÄŸlık sorunlarına neden olma potansiyeli taşıyan deneyimler, hormonal dengesi ve anatomisi, erkeklerden farklıdır. Bu nedenle kadınlara özel bir deÄŸerlendirme ve fiziksel terapi gerekmektedir.
Fiziksel Terapi, kadınlara özgü sorunlarda rahatlık ve rahatlama ararken, kadınların yararlanabileceÄŸi eÄŸitici, duygusal veya fiziksel bir çözümdür. Kadınsal sorunlarda semptomların baÅŸlamasından önce, sırasında veya sonrasında, her aÅŸamada kadınlara yardımcı olabilecek çok sayıda tedavi ve terapi seçeneklerimiz vardır.
Başlıca Kadın Sağlığı Terapileri
Kronik aÄŸrı,Pelvik taban saÄŸlığı ve disfonksiyonu,Normal doÄŸum nefes eÄŸitimi, Hamilelik döneminde postural deÄŸiÅŸimler ve aÄŸrılar, hamilelik sonrasında postural deÄŸiÅŸimler ve yaralanmalar, Diastasis recti,Üriner inkontinans (idrar kaçırma),Fibromiyalji, Osteoporoz, Migren,Meme kanseri cerrahisi sonrası oluÅŸabilecek komplikasyon tedavileri,Lenf drenaj
Obezite Rehabilitasyonu

Obezite tedavisinde öncellikle alanında uzman bir diyetisyen ve egzersiz uzmanı desteÄŸi ile fazla kiloların verilmesi saÄŸlanır.
Diyetisyen hastanın beslenme alışkanlıklarını tamamen deÄŸiÅŸtirerek düzene sokulmasını saÄŸlar. Kalorisi düÅŸük, besleyici özelliÄŸi yüksek, dengeli bir beslenme alışkanlığı edindirilir. En önemlisi ise porsiyonların küçültülmesi saÄŸlanır.
Egzersiz uzmanı ise kiÅŸinin genel vücut yapısı ve saÄŸlığına uygun bir egzersiz programı hazırlar. Egzersizlerin düzenli ve istikrarlı bir ÅŸekilde yapılmasını saÄŸlayarak aşırı kiloların verilmesine yardımcı olur.
Obezite rehabilitasyonu fizik tedavi uzmanları tarafından uygulanan son derecede etkili bir tedavi programıdır. Hasta öncellikle özel bir ekip tarafından deÄŸerlendirmeye alınır ve kiÅŸiye özel bir tedavi programı çıkarılır.
Obezite rehabilitasyonu ile sadece kiÅŸinin fazla kilolarından kurtulması deÄŸil, aynı zamanda yandaÅŸ hastalıkların tedavisi de saÄŸlanır. Kas ve iskelet sistemindeki bozukluklar baÅŸta olmak üzere akıllı egzersiz, masaj vb. uygulamalarla kiÅŸinin genel saÄŸlığının da düzeltilmesi hedeflenir.
Obezite rehabilitasyonunda kiÅŸinin yaşı, kilosu, genel saÄŸlık durumu da dikkate alınarak tedavi planlanır. Diyet ve egzersiz uzmanı da dahil edilerek tam kapsamlı bir terapi programı çıkarılır. Akıllı egzersiz araçları ile hastanın daha kolay ve istikrarlı bir ÅŸekilde egzersiz yapması saÄŸlanır.
Skolyoz Tedavisi

Skolyoz, omurganın, arka görünüÅŸten bakıldığında ,saÄŸa ya da sola doÄŸru yer deÄŸiÅŸtirmesi ve omur kemiklerinin kendi ekseni etrafında dönmesiyle oluÅŸan eÄŸriliÄŸidir.
Skolyozun %85'inin neden oluÅŸtuÄŸu bilinmemektedir. %15'i ise yapısal bir kemik sorunu, sinir sistemi, kas hastalıkları veya travma-tümör gibi sebeplerden oluÅŸur. Skolyoz omurgada yaptığı rotasyon ve eÄŸrilik nedeniyle kiÅŸinin tüm vücudunda postural deÄŸiÅŸikliklere neden olur. Özellikle karın kasları, göÄŸüs kafesi, sırt ve bel kasları etkilenir. Bununla birlikte pelvis, omuz kuÅŸağı, ekstremiteler ve ayaklarda biyomekanik deÄŸiÅŸikliklere yol açar. Bu nedenle hastanın tüm kas-iskelet sistemini ayrıntılı olarak deÄŸerlendirip buna uygun tedavi programını hazırlıyoruz.
Skolyoz tedavisinde, 3 boyutlu skolyoz tedavi yaklaşımını (Schroth metodu) kullanıyoruz. Bu yaklaşım omurgayı orta hatta alacak düzenlemeler eÅŸliÄŸinde yapılan egzersizler, nefes eÄŸitimi ve günlük yaÅŸam aktivite düzenlemelerini içeren tedavi ve hasta eÄŸitimi programıdır.
Asimetrik ve rotasyonel nefes alma ile daralmış göÄŸüs kafesini tekrar aktive etmek, eÄŸriliÄŸin yönüne baÄŸlı olarak zayıflamış kas gruplarını kuvvetlendirip destekleyici etkilerini arttırmak ve kısalıp, gerginleÅŸen kas gruplarının esnekliÄŸini arttırarak eÄŸriliÄŸin ÅŸiddetini azaltıcı ve ilerlemesini engelleyici etki saÄŸlıyoruz. EÄŸrilikteki azalma, solunum kapasitesinde ve kiÅŸinin günlük yaÅŸamdaki fonksiyonelliÄŸindeki artışla sonuçlanır.
Boyun ve Baş Ağrıları

Boyun Rahatsızlığınız Baş Ağrısına Nasıl Sebep Olur?
Uzun süreli yüklenmeden, yanlış duruÅŸtan veya travmatik yaralanmadan kaynaklanan hasarın ardından aÄŸrınızın boyun yapınızdan gelmesi sonucu ortaya çıkar. Boynunuzdaki sinirlere, baÄŸlara, eklemlere ve kaslara uygulanan kuvvet, beyne giden kan akışını deÄŸiÅŸtirip; servikojenik baÅŸ aÄŸrısına yol açar. Servikojenik baÅŸ aÄŸrısı baÅŸ, çene, alın, kulak veya gözlerin arkasından hissedilir.
Terapi BaÅŸ AÄŸrıları için Rahatlama SaÄŸlar mı?
En sık görülen baÅŸ aÄŸrısı türlerinden biri, boyun kaynaklı ve servikojenik baÅŸ aÄŸrısı olarak adlandırılan türdür (BaÅŸ aÄŸrısının diÄŸer bir yaygın kökeni migren dahil vaskülerdir).
Servikojenik Baş Ağrısına Neden Olan Nedir?
Kötü duruÅŸ
Boyun ve üst sırt sertliÄŸi
Kas dengesizlikleri
Kas güçsüzlüÄŸü
Kas gerginliÄŸi
Önceki boyun travması (örneÄŸin, trafik kazası)
Uygun olmayan masa kurulumu
Uygun olmayan yastık veya uyku duruşları
Öne doÄŸru ya da omuzlara doÄŸru bükme alışkanlığı
Stres
Ağır kaldırma
Servikojenik Baş Ağrısı Belirtileri
Genellikle hastalar uyandıktan sonra, sabahları boyun aÄŸrısı ve tutukluk hissederler ve bu da servikojenik bir baÅŸ aÄŸrısına dönüÅŸür. Boynunuzu çevirmede zorluk olabilir hatta bazen bu semptomlara eÅŸlik eden mide bulantısı veya baÅŸ dönmesi olabilir. Zayıf duruÅŸ, klavye çalışmasına dönüÅŸ, semptomları tekrar gün içerisinde artırabilir.
Bir Fizyoterapist Servikojenik Baş Ağrılarınıza Nasıl Yardım Eder?
Ekibimiz, baÅŸ aÄŸrınızın nedenini belirleyecek, semptomları hafifletmek ve aÄŸrının kökenini tedavi etmek için migren fizyoterapisine baÅŸlayacaktır.
GerginliÄŸe baÄŸlı baÅŸ aÄŸrısı tedavisi öncelikle üst boynunuzdaki ve sırtınızdaki faset eklemlerin nazik el ile mobilizasyonunu içerir. Buna neden olan faktörler (duruÅŸ bozukluÄŸu, boyun ve omuz önde duruÅŸun düzeltilmesi) kiÅŸiye özel yaklaşımlarla ortadan kaldırılır.
Servikojenik baÅŸ aÄŸrınız hafifse ve yakın zamanda baÅŸlamışsa, birkaç gün içinde aÄŸrınız geçebilir. Ancak travmatik kökenli veya kronik vakalarda, tedavi süresi daha uzun olacaktır.
Kardiyak ve Pulmoner
Rehabilitasyonu

Amerikan Kalp DerneÄŸi en doÄŸrusunu söylüyor: kardiyak rehabilitasyon geçmiÅŸinizi deÄŸiÅŸtirmez ancak kalbinizin geleceÄŸini iyileÅŸtirmeye yardımcı olur.
Kardiyovasküler rehabilitasyon, kalp hastalığı olan veya risk altındakilere gelecekteki kardiyovasküler atak riskini azaltmada ve genel saÄŸlığı iyileÅŸtirmede yardımcı olabilir.
Nasıl Yardımcı Oluyoruz?
Öncelikle uluslarası bilimsel testler uygulanır ve testten aldığınız puanlama ile gözlemler yapılır. Bunun sonucunda size özel tasarlanan egzersiz programını fizyoterapistinizle bire bir uygulayarak her seansı daha iyi bir kondisyonla tamamlamış; tedavi sonunda daha konforlu fiziksel aktivite yapabiliyor hale gelmiÅŸ, kalbinizi ve vücudunuzu güçlendirmiÅŸ olursunuz.
Enerjinizi ve gücünüzü artırmak, merdiven çıkma gibi günlük aktiviteleri kolaylaÅŸtırıp fiziksel kapasitenizi yükseltecektir.
Daha fazla fiziksel aktivite yapabilmek, ruh halinizi iyileÅŸtirecektir. Ä°nsanların kalp krizinden sonra kendilerini depresyonda hissetme olasılıkları daha yüksektir. Kardiyak rehabilitasyon, depresyonu önlemeye ve/veya azaltmaya yardımcı olabilir.
Pulmoner rehabilitasyon ise kronik akciÄŸer rahatsızlığı olan kiÅŸilerin bize gelip doÄŸru ve verimli nefes almayı öÄŸrendikleri ve yine fiziksel aktivite özgürlüklerini artırdıkları bir programdır.
Hangi Hastalar Kardiyak Rehabilitasyon Programına Alınır?
• MI (kalp krizi) sonrası
• Kalp cerrahisi sonrası (stend, bypass operasyonu)
• Kalp kapak hastalığı
• Kalp yetmezliÄŸi
• DiÄŸer kardiyak durumlar (ritim bozukluÄŸu, pace maker, anjina)
• Kalp hastalığı için risk durumları (hipertansiyon, diabetes mellitus, obezite)
Hangi Hastalar Pulmoner Rehabilitasyon Programına Alınabilir?
Süregen nefes darlığı, günlük yaÅŸam aktivitelerinde kısıtlanma, yaÅŸam kalitesinde azalma ve/veya egzersiz kapasitesinde kısıtlılığı olan tüm solunum hastalarına pulmoner rehabilitasyon uygulanabilmektedir. Pulmoner rehabilitasyon, her yaÅŸtaki solunum hastalarına rehabilitasyon ünitelerinin özelliklerine baÄŸlı olarak hastanede, ayaktan ya da evde uygulanabilmektedir. KOAH (Kronik obstrüktif akciÄŸer hastalığı) baÅŸta olmak üzere astım, bronÅŸektazi, interstisyel akciÄŸer hastalıkları, kistik fibrozis, göÄŸüs duvarı hastalıkları, nöromusküler hastalıklar, akciÄŸer nakli öncesi ve sonrası, akciÄŸer kanseri, obezite iliÅŸkili tüm akciÄŸer hastalıklarında pulmoner rehabilitasyon programı baÅŸarı ile uygulanabilmektedir.
CERRAHÄ° ÖNCESÄ° VE SONRASI REHABÄ°LÄ°TASYON

Pre-op ve Post-op tedavi
Ameliyat Öncesi Fizyoterapi Tedavisi
Ameliyatınızdan (Kalça, Diz, Ayak BileÄŸi, Omurga vb.) önce, muayene ve pre-operatif tedavi planı için deÄŸerlendirilirsiniz. Amaç aÄŸrınızın yeri ve ciddiyeti, fonksiyonel yetenekleriniz, gücünüz, mevcut hareket açıklığı gibi bilgileri edinmektir. Ameliyattan sonra ise evde olabilecek her türlü ihtiyaç hakkında deÄŸerlendirme ve tavsiyeler yapılır.
Ameliyat öncesi tedavimiz, her tür ortopedik ameliyattan daha hızlı ve daha kolay bir iyileÅŸme elde etmenizi saÄŸlayacaktır. Total diz artroplastileri ve total kalça ameliyatları, amaçlanan sonuçları elde etmek için fizyoterapi gerektiren operasyonlardır. Deneyimli ekibimiz, operasyon öncesinde, iyileÅŸmenizi en üst düzeye çıkaracak en uygun fonksiyonel iÅŸleve sahip uygulamaları gerçekleÅŸtirir. Ayrıca; ACL ve menisküs ameliyatlarından önce yapılan fizyoterapinin, ameliyat sonrası sonuçlarda fark yarattığı araÅŸtırmalarda önemle öne çıkarılmıştır.
Ameliyat Sonrası Fizyoterapi Tedavisi
Fizyoterapi tedavileri genellikle ameliyattan sonra limitasyonu önlemek, aÄŸrıyı azaltmak ve kas kuvvetini geliÅŸtirmek için yapılır.
Cerrahi öncesi kas gücünüzü ve fonksiyonunu ölçmek için bir deÄŸerlendirme yapılır. Bu deÄŸerlendirmeden elde edilen objektif bulgular, ameliyat sonrası ilerlemenizi ölçmemize yardımcı olacak ve temel fiziksel yeteneklerinize bir an önce geri dönmenizi saÄŸlayacaktır.
Bir pre-operatif fizyoterapi ayrıca post-operatif önlemlere ve önerilen egzersiz rutinine hazırlanmanıza da yardımcı olur. Böylece profesyonel takip ve bakım olmaması halinde ortaya çıkabilecek ortopedik problemler önlenebilir.
Evde Sağlık Hizmetleri

This is a Paragraph. Click on "Edit Text" or double click on the text box to start editing the content.
Pediatrik Rehabilitasyon

Pediatrik rehabilitasyon programı, çocuklar için kapsamlı multi disipliner rehabilitasyon bakımı hizmeti sunmaktadır. Amaç, her bir çocuÄŸun yeteneklerini en üst düzeye çıkarırken, engellerin etkilerini en aza indirmektir. Bu, aile merkezli bir ortamda saÄŸlanan en yüksek kalitenin etkin rehabilitasyonu ile gerçekleÅŸtirilir.
Bozulmanın doÄŸasına ve çocuÄŸun ihtiyaçlarına baÄŸlı olarak, tedavi çeÅŸitli ortamlarda gerçekleÅŸir ve mümkün olan en yüksek seviyedeki fonksiyonu teÅŸvik etmek için rehabilitasyon profesyonellerinin çeÅŸitli becerilerini kullanır. Pediatrik rehabilitasyon ekibi, her bireyin öz bakım, hareketlilik, iletiÅŸim, biliÅŸ ve sosyalleÅŸmede tam iÅŸlevsel bağımsızlığa eriÅŸmesine yardımcı olmayı hedefler. Çocuklardaki görme, duyma, yutkunma, konuÅŸma gibi bozuklukların tedavi edilmesi için uygulanır. Bunun yanı sıra genetik bozukluklar ve kas hastalıkları tedavisinde de uygulanmaktadır.
Romatizmal Hastalıklarda Rehabilitasyon

Romatizmal hastalıklar temel olarak kas iskelet sistemini etkileyen, aÄŸrı, fonksiyon kaybı ve özürlülük nedeni olan çok geniÅŸ bir hastalık grubunu oluÅŸtururlar. Romatizmal hastalıklar geniÅŸ çerçeveli bir tedavi planı gerektirir. Ä°laç tedavisi yanında uygun rehabilitasyon yöntemleri de uygulanmalıdır. Fizik tedavi ajanları semptomları azaltmayı, fonksiyonu iyileÅŸtirmeyi ve özürlülüÄŸü en alt düzeyde tutmayı hedefleyen rehabilitasyon uygulamaları sırasında sık kullanılan yöntemlerdir. Romatizmal hastalıklarda fizik tedavi ajanları temel olarak aÄŸrı, enflamasyon ve eklem sertliÄŸini azaltmak amacıyla kullanılır. Dolaylı olarak da eklem hareket açıklığı, kas gücü, mobilite, yürüme yeteneÄŸi, fonksiyonel durum ve fiziksel uygunluÄŸa katkı saÄŸlamaları beklenir. BaÅŸlıca romatizmal hastalıklar; romatoid artrit, ankilozan spondilit, osteoartrit, psöriyatik artrit, gut hastalığı, behçet hastalığı, sistemik lupus eritematozus, akut romatizmal ateÅŸ, ailevi Akdeniz ateÅŸi, mikst konnektif doku hastalığı ve benzerleridir. Ä°ltihabi veya iltihabi olmayan romatizmal hastalıklar ÅŸekilde kabaca ikiye ayrılır. Ä°ltihabi olmayanlara en iyi örnek osteoartrit yani kireçlenmedir. DiÄŸer saydıklarımız genellikle iltihabi romatizmal hastalıklardır.
Nörolojik Rehabilitasyon

Nörolojik Fizyoterapi, nörolojik bozukluÄŸu veya hastalığı olan bireylerle çalışmaya odaklanmış bir disiplindir. Bunlar aÅŸağıdakileri içerir:
• Alzheimer hastalığı
• ALS
• Felç (Beyin kanaması/SVO)
• Multipl skleroz (MS)
• Parkinson hastalığı
• Omurilik hasarı
• Gullian Barre
• Beyin-omurilik tümörleri
• Beyin enfeksiyonları (ensefalit)
• Kas hastalıkları
Nörolojik bozukluÄŸu olan hastalarda görülebilen problemler felç, görme bozukluÄŸu, zayıf denge, birleÅŸik ve çoklu hareketlerin yapılmasında zorluk ve fonksiyonel bağımsızlık kaybıdır. Terapistler olarak, bu fonksiyon kayıplarını azaltmak, kiÅŸileri bağımsızlaÅŸtırmak için çalışıyoruz.
Bizler aÅŸağıdaki ÅŸikayetleriniz için size yardımcı olabiliriz.
• BaÅŸ dönmesi
• Denge bozukluÄŸu
• Sık sık düÅŸme
• Solunum güçlüÄŸü
• Günlük yaÅŸamınızda bağımlılık ve yürüme bozukluÄŸu
• Hayata ve hobilerinize katılım yeteneÄŸinizdeki deÄŸiÅŸiklikler
• Dinlenmek zorunda kalmadan 6 dakika yürüyemiyorsanız
• Günlük aktivitelerinizi yapmak için yardıma ihtiyacınız varsa
YumuÅŸak Doku Tedavisi

YumuÅŸak Doku Tedavisi, aÄŸrı ve anormal fonksiyonlara neden olan herhangi bir yumuÅŸak doku hasarının deÄŸerlendirilmesini ve tedavisini içerir. YumuÅŸak dokular ligamanları, tendonları, kasları ve fasyayı içerir.
Miyofasiyal Salınım: Fasya; kemikler, sinirler, kaslar, tendonlar ve organlar dahil olmak üzere vücuttaki tüm yapıları kapsayan ve destekleyen baÄŸ dokusu bantlarıdır. Miyofasya kasları çevreleyen fasyadır. Bir yaralanmanın ardından çevre dokular gerginleÅŸip dolaşımı azalır ve bu da aÄŸrıya veya hareketin azalmasına neden olabilir. fasyayı germek ve herhangi bir aÄŸrı veya gerginliÄŸi azaltmak için spazmdaki miyofasya alanlarına basınç uygulamayı ve bu basıncı tutmayı içeren miyofasial salınımını gerçekleÅŸtiririz.
Tetik Noktalar: Tetik Noktalar, oksijen ve besin iletilmeyen kas liflerinde küçük ‘düÄŸüm’lerin neden olduÄŸu spazmdaki kasların lokalize bölgeleridir. Bu kaslardaki tetik noktalar; çevre dokularda aÄŸrıya veya hassasiyete neden olabilir. Fizyoterapistler tetik noktalarını tespit eder, parmaklarıyla, baÅŸparmaklarıyla uygun tekniklerleri uygular. Bu teknik, lokal veya yönlendirilmiÅŸ aÄŸrıyı, kas spazmını gidermeyi ve hareket alanınızı iyileÅŸtirmeyi amaçlamaktadır.
Klinik Masaj: Masaj, fizyoterapistler tarafından vücudunuzdaki yumuÅŸak dokuları uyarmak, aÄŸrıyı azaltmak, dolaşımı iyileÅŸtirmek ve sizi rahatlatmak için kullanılan bir tedavidir.
Derin Firiksiyon: Bu teknik, yaralı yumuÅŸak doku bölgesine dik açıyla, derin kuvvetler uygulanmasını içerir. Bunun amacı, yumuÅŸak doku liflerinin iÅŸlevsel yeteneklerini ve güçlerini iyileÅŸtirmek için organize bir ÅŸekilde yeniden hizalamaktır. Bu teknikle dolaşımı iyileÅŸtirmek, iyileÅŸme sürecini teÅŸvik etmek ve aÄŸrıyı azaltmak için derin çapraz sürtünmeler kullanırlar.
Isı Tedavisi: Fizyoterapistler, yaralanma kronik bir aÅŸamadaysa yumuÅŸak dokuya ısı uygular. Isı, bölgeye kan akışını artırır ve bu nedenle iyileÅŸme sürecini hızlandırabilir. Sıcak havlu, sıcak paket, ambalaj ve jel ÅŸeklinde ısı uygulanabilir.
SoÄŸuk Terapi/Cyrotherapy: SoÄŸuk Terapi fizyoterapistler tarafından akut ve iltihaplı bir yaralanma için kullanılır. Bu, kan akışını ve bölgedeki aşırı ödemi azaltmaya yardımcı olur. SoÄŸuk, buz paketleri, soÄŸuk spreyler, sargılar ve jeller veya sıkıştırma sargısı ile uygulanır, bu da ödemi azaltır.
Esnetme: fizyoterapistler, sıkı ve kısa kaslarınız varsa, tedavinize germe egzersizleri ekler.